Saariset BMW Xtreme-sarjan päätöksessä Urjalassa

Kuva: Eero Auvinen
Kuva: Eero Auvinen

Bemarisarjan viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina 13.10. Urjalassa Historic-sarjan yhteydessä. Meille tämä oli kotikilpailu ja talleilta päästiin kilpailukeskukseen vartissa. Pakko todeta heti alkuun, että nyt oli kauden paras kilpailu, ihan kaikilta osiltaan. Reitti oli upea ja monipuolinen, aikataulu täysosuma ja toimitsijat ystävällisiä. Xtremeväki totesikin, että Urjala voisi toimia mallina muillekin järjestäjille. Oli tosi kiva edustaa UUA:ta ja olla ylpeä omistaan!

 

Alkupään pikikset olivat paikoitellen varsin kääntyileviä. Kuva: Fotoklubi
Alkupään pikikset olivat paikoitellen varsin kääntyileviä. Kuva: Fotoklubi

 

Ja siellä oli pakko mennä vähän isommissakin luistoissa. Kuva: Jesse Eteläniemi
Ja siellä oli pakko mennä vähän isommissakin luistoissa. Kuva: Jesse Eteläniemi

 

Me selvittiin tällä kertaa mukaan pienellä huollolla Maxellin jäljiltä. Mutta miehistö kärsi pitkittyneestä flunssasta ja Timo pääsi maisemiin työmatkalta vasta viime tipassa yöllä. Kisaan lähdettiin vähän kaksijakoisissa ajatuksissa. Toisaalta pelkkä maaliin ajo takaisi riittävät sarjapisteet, mutta mieli teki vähän irrotella kotikisassa. Asia ratkesi aika nopeasti. Kun päästiin matkaan, niin ihmeteltiin, että onpa liukasta. Ja pakko oli ajella aika lailla kieli keskellä suuta. Kolme ensimmäistä pikataivalta ajettiin todella tiiviillä aikataululla eikä aika riittänyt paikallistamaan ongelmaa. Vasta huollossa Savolaisen Timo ja Ohman Kalle totesivat, että oikea takapyörä on kuuma, ja että ilmaa on vain juuri sen verran että rengas pysyy vielä vanteella. Lainakompuralla pojat kävi täyttämässä renkaan, mutta ei se pitänyt enää ilmaa. Xtremessä on rengasrajoitus ja ainoa jäljellä oleva vararengas sattui olemaan vasemman, eli tässä tapauksessa ”väärän” puolen rengas. Se sitten alle ja toiselle lenkille kokeilemaan miten auto käyttäytyy.

 

Yleisö onnistuneesti piilossa. Kuva: Otto Aro
Yleisö onnistuneesti piilossa. Kuva: Otto Aro

 

Nelospätkä oli yli 20 kilometriä pitkä ja sisälsi pitkiä suoria. Ajettiin monin paikoin viitosella rajoitinta vasten, ja hiukan alkoi pelottaa, kun auto kiemurteli ja sitä piti ohjata ihan tosissaan. Ja toiseen suuntaan peräpää ei juurikaan pitänyt normaaliin tyyliin. Mutta maaliin tämäkin pikataival selvitettiin. Tosin pieni ongelma tuli pätkän lopussa, kun auto pysähtyi keskelle risteystä, ilmeisesti sen takia että tuli käytettyä käsi- ja jalkajarrua yhtä aikaa jotenkin ”väärässä” järjestyksessä ja jarrut jäi lukkoon. Auton käynnistäminen ja liikkeelle pääsy kesti sitten sekin aikansa. Meidän vaeltaessa hiljaa takaa lähtenyt, huippuvauhdissa ollut Parkkinen oli saanut meidät kiinni ja juuri tuossa risteyksessä. Kaikelta hässäkältä ei kumpikaan havaittu takaa tulevaa vaan lähdettiin suoraan eteen. No, sitten tietty päästettiin heti kiireiset ohi, mutta olihan tuo nolo moka. Onneksi se ei vaikuttanut kenenkään sijoituksiin, eikä kenellekään jäänyt siitä mitään hampaan koloon. Viitospätkä oli sekin melko nopeaa tietä, osin tuttua kevään minirallista, mutta ei sekään auttanut mihinkään sankarisuorituksiin.

 

Reitillä oli kivasti teknisempiä osuuksia, missä piti ajaa tarkasti. Kuva: Eero Auvinen
Reitillä oli kivasti teknisempiä osuuksia, missä piti ajaa tarkasti. Kuva: Eero Auvinen

 

Pieni murhe tuo yksi vuotava rengas, joka sekoitti koko meidän kisan, eikä edes sellainen mille olisi voinut etukäteen mitään tehdä. Maaliin pääsy oli sitten lopulta se päivän tavoite ja täyttymys. Sen kautta varmistettiin sarjassa senioreiden toinen ja yleisenkin seitsemäs tila. Talven ensimmäisessä kilpailussa tällä on merkitystä, kun lähdetään käänteisessä paremmuusjärjestyksessä matkaan. Nyt ei tarvitse ajaa heti historicien jälkeen kapeissa urissa vaan edellä menneiden leveämpien Bemareiden putsaamalla tiellä.

Meidän kausi oli toisaalta aika vaikea ja täynnä kaikenlaisia kokkareita, mutta toisaalta todella paljon parempi kuin viime vuosi. Viime vuonna päästiin kahdella autolla kummallakin yhden kerran maaliin. Tänä vuonna taas matka jäi kesken vain yhden kerran Bemarilla Orimattilassa. Ehkä se tasapaino vielä löytyy niin että sekä vauhti että tie riittävät! Kiitokset kaikille kuluneesta kaudesta!

 

Kohti ensi kautta. Kuva: Simo Päivärinta
Kohti ensi kautta. Kuva: Simo Päivärinta

Joonas Lehtisen videokooste: https://www.youtube.com/watch?v=ElVyiT4Y6Lg 

- Timo ja Olli Saarinen

 

 

Comments are closed.