Saariset Kaasujalkarallissa – keskeytys tekniseen vikaan

Kuva: Pro Fotoklubi, fotoklubi.net
Kuva: Pro Fotoklubi, fotoklubi.net

 

BMW-rallisarja jatkui 8.6. Raision UA:n järjestämässä Kaasujalkarallissa Oripäässä. Ilma oli lämmin, olosuhteet hienot ja tiet loistokunnossa. Autokin oli saatu taas hyvään iskuun. Odotukset olivat varovaisen positiiviset.

Ensimmäinen erikoiskoe oli lyhyt ja tosi nopeaa tietä. Vaikka homma oli meillä pahasti hukassa niin ei tällä pätkällä hirveästi ehtinyt hävitä. Sarja siirtyi Kumhon renkaisiin ja niitäkin hiukan arasteltiin, mutta lopulta ihan turhaan, hyvin ne toimivat. Toinen pikataival oli myös melko nopeaa tietä ja edelleen tuntui, ettei ajorytmistä päässyt millään kiinni. Jarrutukset tuli aivan liian aikaisin ja perusvauhti oli melkoisen vaatimatonta. Näiden kahden pätkän jälkeen oli lyhyt huolto ja se olikin tarpeeseen, kun ratin pultit olivat löysällä. Näiden lisäksi ihmeteltiin ohjauksesta tulevaa kolausta, joka ilmeni, kun ratin keskitti. Aikaa ei ollut paljoa, joten kiristeltiin pultit ja päätettiin jatkaa matkaa.

 

Kuva: Simo Päivärinta
Kuva: Simo Päivärinta

 

Matka jatkui kolmoselle, joka oli edelleen nopeaa tietä. Nyt saatiin jo hiukan paremmin rytmistä kiinni ja tuntui että ehkä tämä vielä tästä iloksi muuttuu. Mutta aika se vaan oli edelleen huono. Ajo oli liian varovaista. Nelospätkä oli sekin pääosin nopeaa tietä, mutta huomattavasti aiempia pidempi. Ja niin kuin usein ennenkin pitkillä erikoiskokeilla, loppupuolella ajo alkoi sujua taas paremmin. Tosin yksi takapiikki meni pommiin, kun ei oikein päästy suunnista selville. Mutta muuten tämä EK tuli ihan suht puhtaasti. Lopussa vaan ohjaus alkoi pitää enemmän ääntä ja puolimatkan huoltoon tultaessa oli jo selvää, että homma jää kesken. Ohjausvaihteessa tuli ruiskuamalla nesteet ulos eikä meillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin jättää keskeytysilmoitus.

Sellainen seikkailu tällä kertaa. Vaikka kisa jäikin kesken niin päivässä oli kivan yhdessäolon lisäksi muutakin positiivista. Lukuun ottamatta ohjausta, auto pelasi hienosti, jarruja myöten. Ajokin oli nousujohteista. Verrokkeihin nähden parannettiin päivän aikana noin sekunnilla kilometrillä, ja ajo tuntui koko ajan paremmalta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin eikä ole muuta suuntaa kuin eteen- ja ylöspäin!

- Timo ja Olli Saarinen

Comments are closed.